På svenska (för finska, bläddra neråt):

För tredje gången poppar Finntastic upp i den Göteborgska våren och bjuder på finska guldkorn på Oceanen. Aftonens artister är Kalevauva.fi, Paavali Kallio och DJ Discomumin.

DAG: 26 april
TID: 19.00-01.00
PLATS: Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg
ÅLDERSGRÄNS: 20 år
FRI ENTRÉ!
#finntasticgbg

Facebook-event här!

Mer om artisterna:

Kalevauva.fi (FI) gör enkel pop med glada låttexter, det kanske inte låter så värst nyskapande men duon har tagit sina låttexter rätt från det finska forumet vauva.fi som bäst motsvaras av forumet familjeliv på denna sida östersjön. Låttexterna handlar därför om allt från män som äter sina barns chokladpuddingar till olika städers brist på charm. Kan du inte finska kan du ändå njuta av de medryckande melodierna. Lyssna här på Spotify.

Paavali Kallio (FI/GBG) är en musiker och producent som under sina solospelningar framförallt förmedlar kärleken till ambient och electronica, men då han även har en bakgrund i jazz och producerar många olika musikstilar blir framträdandena alltid eklektiska. Lyssna här på Youtube.

DJ Discomumin (STHLM) dansar sig ner från Stockholm för att bjuda Göteborg på finska discohits hela aftonen. Du gör bäst i att vässa dina moves och ta på dig dansskorna.

Kom och fira in våren med finsk feeling!

PS: Om du är i Stockholm den 27 april kan du delta i stora Finntastic Festival & Finntastic Junior på Finlandsinstitutet!

Arrangörer: FIN I VÄST, Vasta – En sverigefinsk förening, Finlandsinstitutet i Stockholm & Sverigefinska Ungdomsförbundet.
Med stöd från: Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen

På finska:

Finntastic sapuu keväiseen Göteborgiin jo kolmatta kertaa ja tarjoilee taas kattauksen suomalaisia kultapaloja! Illan artisteina ovat Kalevauva.fi, Paavali Kallio ja DJ Discomumin.

PÄIVÄ: 26. huhtikuu
PAIKKA: Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg
AIKA: 19.00-01.00
IKÄRAJA: K20
ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY!
#finntasticgbg

Facebook-tapahtuma täällä!

Kalevauva.fi (FI) tekee simppeliä poppia hauskoilla sanoituksilla – tämä ei ehkä kuulostaa uudelta keksinnöltä, mutta duo on ottanut sanoituksensa suoraan vauva.fi -keskustelufoorumilta, joka vastaa familjeliv-saittia tällä puolella Itämerta. Biisit käsittelevät siis kaikkea miehistä, jotka syövät lapsiensa suklaavanukkaat eri kaupunkien vetovoimanpuutteeseen. Vaikka et osaisi suomea, voit nauttia vetävistä melodioista tämän trubaduuriduon tahdissa!
Lyssna här på Spotify.

Paavali Kallio (FI/GBG) on muusikko ja tuottaja, jonka sooloesiintymiset paljastavat rakkauden ambienttia ja elektronista musiikkia kohtaan. Kalliolla on myös jazz-tausta ja lisäksi hän on tuottanut muitakin musiikkityylejä, mutta lopulta elektroninen musiikki tulee aina etualalle. Lyssna här på Youtube.

DJ Discomumin (STHLM) tanssii paikalle Tukholmasta ja soittaa suomalaisia diskohittejä Göteborgin tanssikansalle illan mittaan. Laita siis muuvisi kuntoon ja tanssikengät jalkaan, tätä et halua missata!

Tule juhlimaan kevättä Suomi-tunnelmissa!

P.S. Jos olet Tukholmassa 27. huhtikuuta, voit osallistua siellä suureen Finntastic Festivaaliin & Finntastic Junioriin!


Tapahtuman järjestää: FIN I VÄST, Vasta – En sverigefinsk förening, Tukholman Suomi-instituutti & Ruotsinsuomalaisten nuorisoliitto.

Tapahtumaa tukee: Göteborgin Kaupunki & Länsi-Götanmaan seutu.