Kom till en rolig kulturupplevelse för hela familjen!
kl. 11 – 11.30 Teaterföreställning: Millimetermannen
kl. 11.30 Pysselstund: Himmeli av papperssugrör

Uddevallas finska förvaltningsområde bjuder på en gratis teaterföreställning för barnfamiljer på Stadsbiblioteket: Millimetermannen av Uusi Teatteri! Efteråt är alla välkomna att delta i en pysselstund ordnad av FIN I VÄST!

Millimetermannen mäter och bygger allt möjligt och under pysslandet kan barn komma och mäta och bygga – kanske med lite hjälp av sina föräldrar – sugrörshimmelis! Himmeli är ett traditionellt finskt hantverk som vi denna gången gör på modernt sätt av papperssugrör.

Teaterföreställning är på svenska med finska inslag, och pysslandet är tvåspråkigt (svenska & finska).

Eventet på Facebook finns här!

FIN I VÄSTs mall av en glittrande sugrörshimmeli. FIN I VÄST:in kimalteleva pillihimmelimalli.

Tule kokemaan kulttuuria koko perheen kanssa!
kl. 11 – 11.30 Teatteriesitys: Millimetrimies
kl. 11.30 Askartelu: Himmeli paperipilleistä

Uddevallan suomen kielen hallintoalue tarjoaa taas ilmaisen teatteriesityksen lapsiperheille Kaupunginkirjastolla. Tällä kertaa lavalla on Uusi Teatterin Millimetrimies! Sen jälkeen kaikki ovat tervetulleita askarteluhetkeen FIN I VÄST:in kanssa!

Millimetrimies mittaa kaikkea mahdollista ja askarteluhetkessä lapset voivat tulla mittailemaan ja rakentelemaan – ehkäpä vanhempiensa avustuksella – pillihimmeleitä! Himmeli on perinteinen suomalainen käsityö, jonka tällä kertaa rakennamme modernisti papereipilleistä.

Teatteriesitys on ruotsiksi suomenkielisin maustein, ja askartelu on kaksikielinen (ruotsi & suomi).

Facebook-tapahtuma löytyy tästä!

Foto: Kai Kangassalo