Nu ställer vi till med fest och inte vilken fest som helst utan en självständighetsfest för alla barn, barnfamiljer och andra med barnasinnet kvar! Själva festligheterna infaller lördagen den 8.12 mellan 14.30-17.30 på Folkets Hus i Trollhättan.

PROGRAM:
14.30- 16 Pyssel med fika (drop-in)
15.00 Sångstund för de minsta
16.00-17.30 Barnfilm: Supermarsvinet

Mer om programmet:
Festligheterna innebär bubbel i barnvänlig version, fika och popcorn som tilltugg och som du dessutom får fylla i en egen popcornstrut som man gör på plats. Det bjuds nämligen på pysselworkshop där vi gör våra egna popcornstrutar som man sedan får dekorera med allt möjligt festligt, glittrigt, juligt och annat fint. Därtill pysslar vi också roliga girlanger som passar både som fest och juldekoration. Pysslet startar klockan 14.30 och pågår fram till 16.  För de yngre barnen (men även äldre barn är så klart välkomna) kommer vi också kl. 15 ha en liten sångstund där vi sjunger barnsånger på finska och svenska.  Klockan 16 avslutar vi festligeheterna med bio för dem som vill. Då visas den hyllade barnfilmen Supermarsvinet/Supermarsu som hade premiär i Finland tidigare i år.  Glöm inte att fylla popcornstruten du gjort och ta med in till filmen!

Filmen är på finska men textad till svenska. Vill du gå på den så finns det gratisbiljetter att hämta från och med måndag 26.11 i receptionen i Folkets hus. Totalt finns det 65 biljetter och först till kvar gäller ?.
Om det finns biljetter kvar på själva dagen delas de ut under pysslet till de som vill.

OM FILMEN SUPERMARSVINET:
Supermarsvinet handlar om 11 åriga Emilia som bor i en av Helsingfors förorter tillsammans med sin mamma. Emilia är en ganska vanlig tjej som önskar att hon vore mer populär och döljer därför att hennes bäste vän är Simo, som är mobbad i skolan. När Emilia en dag blir biten av ett marsvin börjar många märkliga saker att hända. Hon får träffa Jättemarsvinet som är ledare över alla super-marsvin och som berättar för henne att hon är utvald att också bli ett super-marsvin. Boken är en fristående basering på Paula Noronens bok Supermarsu pelastaa Silakat som även var nominerad till priset Finlandia-junior 2009. (Längd 1 h 26 min). Se trailern här nedanför!

P.s För alla vuxna fortsätter sedan festligheterna med konsert av Darya och Månskensorkestern kl. 19.30 d.s

SUOMEKSI:
Nyt on juhlan aika: vuorossa on Suomen itsenäisyyspäiväjuhla lapsille, lapsiperheille ja muille lapsenmielisille!

OHJELMA:
14.30-16.00 Askartelua ja naposteltavaa (drop-in)
15.00 Lauluhetki pienimmille
16.00-17.30 Lastenelokuva: Supermarsu

Lisää ohjelmasta: 
Juhlallisuuksiin sisältyy lapsille sopivaa kuplajuomaa, fiika ja popkornia, ja myös popkornituutin pääsee koristelemaan haluamallaan tavalla paikan päällä. Luvassa on nimittäin askartelua: teemme omia popkornituutteja, joita voi koristella kaikella juhalavalla, kimaltelevalla, jouluisella ja muulla hienolla. Lisäksi askartelemme hauskoja paperiköynnöksiä, jotka käyvät niin jouluun kuin muihinkin juhlatilaisuuksiin.  Kaikkein nuorimmille lapsille on myös luvassa pieni lauluhetki, jossa laulamme lastenlauluja suomeksi ja ruotsiksi. Toki myös isommat lapset ovat tervetulleita mukaan halutessaan!

Askartelun jälkeen on vuorossa suomalainen Supermarsu-lastenelokuva halukkaille klo. 16. Muita ottaa (ja täyttää) tekemäsi popcornituuti mukaan!

Elokuva on suomenkielinen ja tekstitetty ruotsiksi. Elokuvaa pääsee katsomaan vapaalipuilla, joita voi hakea Folkets Husin respasta 26.11 alkaen. Lippuja on kaikenkaikkiaan 65 kappaletta – nopeat syövät hitaat! Jos lippuja on vielä jäljellä tapahtumapäivänä, jaetaan loput askartelun aikana halukkaille.

ELOKUVASTA SUPERMARSU:
Supermarsu kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa omaavansa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunut Itämeri. Lisäksi Emilia ratkoo parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasiaa. Haastavissa tehtävissään Emilia saa apua kokeneelta ja viisaalta jättiläismarsulta.
Elokuva perustuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 Finlandia-junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat.
(Elokuvan kesto: 1 h 26 min.)

P.s. Aikuisille juhlat jakuvat klo 19.30 Darya ja Månskensorkesterin konsertilla.  d.s

 Darya & Månskensorkestern:

 

Ylin kuva, översta foto: Georgia de LotzUnsplash