Nu slår vi igen verksamheten och kontoret för detta halvår och återkommer i början av augusti fulla med energi inför hösten!

Men först en liten tillbakablick, för visst har vi haft roligt i vår? Vi har varit på Popkorniturné och kollat på film i Trollhättan, Uddevalla, Borås, Göteborg (två gånger!) & Mariestad och på alla ställen gav ”Lauri Mäntyvaaras tjocka ögonfransar upphov till diskussioner!

Därefter gick vi över till skapande med finskt tema och har haft animationsworkshops i Trollhättan med N3 och Henrik Dahlbring och i Skövde med Konstmuseet i Skövde och Elin Molander, stämpelworkshop i Göteborg med samma Elin Molander och Hilda Grahnat på Studio Björka och i Borås tecknade vi serier på Brygghuset med Henri Gylander.

FIN I VÄST har också hunnit fylla två år vilket vi firade med ett kalas och dessutom lyckades vi klämma in en liten spontan bokbytarstation på Stora Bokbytardagen! (Vi har kvar några finska böcker – kom förbi och byt närsomhelst!)

Vi började med en ny grej på insta, nämligen #finskafavoriter – skicka ditt favvo-ord eller uttryck till oss du också! Här på webben har vi lagt upp en undersökning om språkpins på jobbet – har du redan hunnit svara? Har du sett allt annat vi skrivit också – tips för sommaren, barnböcker och instagrammare tex!

Sisuradio har velat prata med oss också, det kan du lyssna på här och här!

Förutom allt detta har vi såklart pysslat med en massa bakom kulisserna, haft roliga möten och smidit planer för hösten. Ett hett förhandstips är att göra plats i kalendern kvällen den 20 oktober!

Hörs i augusti, hoppas du får en superfin sommar! <3 Team FIN I VÄST.

Tack för denna våren – ses i höst! Kiitos keväästä – nähdään syksyllä! (Foto: Morvanic Lee on Unsplash)

Nyt suljemme taas toiminnan sekä konttorin kesälomiksi ja palaamme elokuun alussa täydellä höyryllä, valmiina syksyyn!

Mutta ensin on sopiva hetki katsoa hieman taaksepäin, sillä meillähän on ollut tänä keväänä vaikka mitä mukavaa, eikö niin? Olimme Popkorni-turneella ja kävimme elokuvissa Trollhättanissa, Uddevallassa, Boråsissa, Göteborgissa (kahdesti!) sekä Mariestadissa, ja ”Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset” oli mitä mainioin pläjäys keskustelulle!

Sitten siirryimme luovien työpajojen maailmaan ja valitsimme niihin suomalaisen teeman: ehdimme tehdä animaatiota Trollhättanissa N3:n ja Henrik Dahlbringin kanssa ja Skövdessä Taidemuseon ja Elin Molanderin kanssa, sitten pidimme leimasin-työpajan Göteborgissa, jonka toteutti sama Elin Molander yhdessä Hilda Grahnatin kanssa Studio Björkan tiloissa ja lopuksi reissasimme vielä Boråsiin piirtämään sarjakuvia Henri Gylanderin kanssa Brygghusetissa.

FIN I VÄST ehti myös täyttää kaksi vuotta, jonka johdosta vietimme juhlia, ja lisäksi onnistuimme mahduttamaan mukaan hieman spontaanisti keksityn kirjanvaihtoaseman Suurena Kirjanvaihtopäivänä! (Meillä on pari suomalaista kirjaa jäljellä – vieläkin saa tulla vaihtamaan!)

Aloitimme myös uudella kampanjalla Instassa, olethan jo huomannut #finskafavoriter eli #suomalaisetsuosikit? Voit myös lähettää oman lempisanasi tai –ilmaisusi meille kampanjaa varten! Sitten täältä kotisivuilta löytyy tutkimus, jossa kartoitamme kielikysymystä työpaikalla – oletko jo ehtinyt vastata? Ja oletko jo huomannut kaikki muut jutut, joita olemme kirjoittaneet – esimerkiksi vinkit kesään, lastenkirjoihin ja insta-tileihin? Surffaa lukemaan!

Sisuradiokin on halunnut jututtaa meitä, voit kuunnella tarinointia tästä ja tästä!

Näiden lisäksi olemme tietenkin tehneet vaikka mitä kulisseissa, käyneet mukavissa tapaamisissa ja suunnitelleet syksyä. Kuuma ennakkovinnki: tee kalenteriin tilaa 20. lokakuuta illaksi – silloin pärähtää!

Kuullaan taas elokuussa, nautinnollista kesää just sulle! <3 FIN I VÄST -tiimi

 

Översta fotot/ylin kuva:  Amarens Elise on Unsplash