I slutet av april besökte vi Skövde där Elin Molander höll i en stopmotion-animations-workshop på Konstmuseet. Som inspiration presenterades Tove Janssons ”Den farliga resan”.

I slutresultatet syntes resor och annat, ibland blev det finskt tema av misstag – som i animationen med den kaffedrickande fågeln – för det gör man ju även i Finland, mest i världen faktiskt. (Fun fact: I Finland dricker man 12kg kaffe om året per person, i Sverige nöjer man sig med 8,2kg.)

Se animationerna nedan!

Som avslutning hade vi filmvisning med allakvällens animationer. Popcornen serverades från förpackningar som Elin hade designat. / Lopuksi meillä oli filminäytös kaikista juuri valmistuneista animaatioista. Popkorni tarjoiltiin Elinin sunnittelimista kipoista!

Huhtikuun lopussa käväisimme Skövdessä, jossa Elin Molander veti stop-motion animaatiotyöpajan. Inspiraatiota animaatioihin haettiin Tove Janssonin tarinasta ”Vaarallinen matka”.

Lopputuloksissa näkyi matkoja, mutta myös kaikkea muuta, ja välillä Suomi-teema tuli mukaan vahingossa: yhdessä animaatiossa juodaan kahvia, ja sitähän tehdään myös Suomessa, eniten koko maailmassa! (Fun fact: Suomessa juodaan kahvia 12kg per henkilö per vuosi, Ruotsissa vastaava määrä on 8,2kg.)

Alta voit ihailla animaatioita itse!