På sistone har det börjat synas sverigefinska program på teven, till exempel Lina Puranens och Maija Waris Finnomani-serie har redan visats i två säsonger. Denna höst kan du se olika sverigefinska program, antingen via de gamla hederliga sändningarna eller via SVT Play-tjänsten, på sverigefinska såklart!

Viimevuosina Ruotsissa on alkanut näkyä telkkarissa ruotsinsuomalaisia ohjelmia, esimerkiksi Lina Purasen ja Maija Wariksen luotsaamasta Finnomani-sarjasta on tullut jo kaksi kautta. Tänäkin syksynä suoraan telkkarista sekä SVT-playn kautta voi katsoa ruotsinsuomalaisia ohjelmia – ruotsinsuomeksi, totta kai!

Musikkollot

Den alldeles nya serien Musikkollot handlar om sverigefinska barns musikkollo i somras. Det roliga, svängiga & somriga programmet värmer i höstregnet och passar alla. Kolla med hela familjen eller pigga upp din egna vecka med de superrara finsksspråkiga barnens berättelser och  sånger. Ett feelgoodprogram!

Aivan uusi sarja Musikkollot kertoo ruotsinsuomalaisten lasten musiikintäytteisestä kesäleiristä. Iloinen, svengaava ja kesäinen ohjelma lämmittää kummasti syksyn sateiden keskellä ja sopii kaikille. Katso koko perheen voimin tai piristä omaa viikkoasi superherttaisten suomenkielisten lasten jutuilla ja lauluilla. Hyvänmielenohjelma!

Musikkollot @ SVT Play

Anna Järvinen och kvinnorna

SVT Anna Järvinen och kvinnorna: Sångerskan Anna Järvinen träffar fem kvinnor som alla, liksom hon, har rötter i Finland. / Foto: SVT

Musikern Anna Järvinens egna program fortsätter nu med en andra säsong. Underbara Anna träffar även denna gång fem andra fantastiska kvinnor med finsk bakgrund. Programmet är både avslappnat och djupt samtidigt och tillsammans med Anna berättar kvinnorna bland annat om sina egna liv och finska bakgrunder.

Laulaja Anna Järvisen oma ohjelmaa jatkuu nyt toisella kaudella! Ihana Anna tapaa tälläkin kertaa viisi muuta upeaa suomalaistaustaista naista. Ohjelma on samalla kertaa sekä rento että syvällinen, ja Annan kanssa naiset muun muassa kertovat omasta elämästään ja suomalaisuudesta.

Anna Järvinen och kvinnorna @ SVT Play

Min Squad

Reality-teve-programmet Min Squad byggs ihop av sex unga vloggares egna videosnuttar och avsnitten är korta snuttar i hemvideo-stil och det finns många av dem. I detta program medverkar sverigefinska Amin Moussavi och tornedalska duon Sanna Kalla och Rebecca Digervall som tillsammans är popbandet The Magnettes. Även de andra nationella minoriteterna är representerade bland de unga deltagarna.

Tosi-TV -ohjelma Min Squad rakentuu kuuden nuoren vloggarin kuvaamista videoista – jaksot ovat lyhyitä kotivideo-tyylisiä pätkiä ja niitä on paljon! Tässä ohjelmassa on mukana suomenruotsalainen Amin Moussavi ja torniolaaksolainen duo Sanna Kalla ja Rebecca Digervall, eli pop-bändi The Magnettes. Myös muiden kansallisten vähemmistöjen nuoria on mukana ohjelmassa.

Min Squad @ SVT Play 

 

Översta bild, ylin kuva: Ryan Christodoulou on Unsplash

Spara

Spara