Kasper Diem – Finskspråkig blog / Suomenkielinen blogi

Finlandssvenska Kasper Strömman bloggar på finska om olika aktuella fenomen i det finska samhället. Han skriver själv att han är mbloggare – mansbloggare. Han är även illustratör, serietecknare och blev utsedd till årets grafiska designer 2013. Utöver dessa gör Strömman radioprogrammet Här börjat livet på svenska.

Suomenruotsalainen Kasper Strömman bloggaa suomeksi ajankohtaisista ilmiöistä suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän itse kirjoittaa olevansa mbloggaaja – miesbloggaaja, ja lisäksi hän on myös kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja vuoden graafinen suunnittelija 2013. Lisäksi Strömman tekee ruotsinkielistä radio-ohjelmaa Här börjar livet.

 

Girls Can’t Code – Engelskspråkig blog / Englanninkielinen blogi

Ta det lugnt – detta bloggnamn använder omvänd psykologi, det är i själva verket en blogg om hur två systrar kodar med sin pappa. Pappan Juha Paananen skriver tips om kod som en kan testa med barn och rapporterar om sina egna barns upplevelser med kodning på bloggen.

Ota iisisti – tämän blogin nimi käyttää käänteispsykologiaa! Blogi kertoo nimittäin kuinka kaksi pientä siskosta koodaavat yhdessä isänsä kanssa. Isä Juha Paananen kirjoittaa sitten blogiin koodausvinkkejä kokeiltavaksi lasten kanssa ja raportoi tyttöjen kokemuksia, englanniksi.

 

Livet & LA – Svenskspråkig blog / Ruotsinkielinen blogi

Finlandssvenska journalisten Jeanette ”Peppe” Öhman bloggar om sitt liv i Los Angeles. Bloggen handlar om ”livet, staden, feminism och familjen”. Öhman gör även två podcasts: Mellan raderna med Jihde och Öhman om läsning och Magnus & Peppes podcast om samhälle, mediakritik och feminism.

Suomenruotsalainen journalisti Jeanette ”Peppe” Öhman bloggaa elämästään Los Angelesissa ruotsiksi. Blogi kertoo ”elämästä, kaupungista, fenimismistä ja perheestä” ja Öhman tekee myös kahta podcastia: Mellan raderna med Jihde och Öhman lukemisesta ja Magnus & Peppes podcast yhteikunnasta, mediakritiikistä sekä feminismistä.

 

Förra sommarens bloggtips hittar du här! / Viime kesän blogivinkit löydät täältä!

Foto: Unsplash