Månskens… vad?

”Bruce Springsteen och Håkan Hellström träffades en gång på en Fleetwood Mac-konsert i Vasa. De fick ett barn som de lämnade kvar i leran. Ett par frikyrkliga havrebönder hittade och uppfostrade det. Barnet växte upp till att bli Månskensbonden.”  Berättade Markus Bergsfors för Agnes Ström på popmagasinet Hymn förra året.

Eller mer kortfattat: Vemodig pop från finska Österbotten, sjungen på klingande Finlandssvenska av Markus Bergsfors. Kolla/lyssna på videon nedan så ses vi i publiken på Finntastic 28 april.

 

Månskens… mikä?

Olipa kerran Bruce Springseen ja Håkan Hellström, jotka tapasivat Fleetwood Macin konsertissa Vaasassa. He saivat lapsen, jonka jättivät sinne saveen. Muutama vapaakirkkoon kuuluva vehnänviljelijä poimi lapsen ja kasvatti sen. Lapsesta kasvoi Månskensbonden.” Näin kertoi Markus Bergfors Agnes Strömmille Hymn -lehden haastattelussa viime vuonna.

Toisin sanoen, Månskensbonden on surumielistä poppia Pohjanmaalta, tavaramerkkinä laulaja Markus Bergforsin kauniisti soiva suomenruotsi. Kurkkaa videolta maistiainen ja nähdään sitten Finntasticissa 28. huhtikuuta.

 

Kolla in Månskensbondens egen websida!

Lyssna på Spotify

Foto: Frank A Unger