Joo, tiedetään, Ruotsissakin on kesä täynnä festareita. Mutta tekisikö vähän mieli käydä Suomessa, muttet oikein tiedä mitä siellä kannattaisi tehdä? Ota suunnaksi festarit, mikä ihana tekosyy suunnistaa lahden yli isovanhempien maahan! FIN I VÄST vinkkaa kesän suosituimmat.

Jaa, vi vet, det är fullt med festivaler hela sommaren i Sverige. Men är du inte lite sugen på att åka till Finland fast du inte riktigt vet vad du ska göra där? Ta sikte på en festival – perfekt svepskäl att ta sig över sundet! FIN I VÄST tipsar om några av de mest populära.

 

Antti Tuisku esiintyy RMJ:ssa / uppträder på RMJ.
RMJ – Rauma

22 – 24/6

Festarikesän kärkeen osuu elektronista tanssimusiikkia sekä kotimaisa artisteja tarjoileva Raumanmeren Juhannus, Suomen suurin juhannusfestari! Juhlijoiden lisäksi Otanlahden rannassa musiikin tahdissa heiluvat myös paikalle roudatut palmut.

Festivalsommaren inleds med elektronisk dansmusik och inhemska artister på RMJ – Raumanmeren Juhannus, Finlands största midsommarfest! På festivalstranden kan du svaja i takt med musiken i sällskap av ditfraktade palmer.

 

Children of Bodom esiintyy Provinssissa / uppträder på Provinssi.

PROVINSSI – Seinäjoki

29/6 – 1 /7

Yksi suurimmista rock-festareista Suomessa. Tänä kesänä Provinssissa soittaa kansainvälisiä tähtiä, muun muassa The Killers ja Die Antwoord, sekä suomalaisia eturivinartisteja Children of Bodomista comebackia tekevään Ultra Brahan. Ja jos koti-ikävä iskee, ohjelmassa on myös göteborgilaisen In Flamesin keikka.

En av de största rockfestivalerna i Finland. Denna sommar spelar internationella artister som The Killer och Die Antwoord och finska stjärnor som Children of Bodom och Ultra Bra. Och skulle hemlängtan slå till bjuds även på spelning med Göteborska In Flames.

Provinssi etsii myös vapaaehtoisia talkootyöhön! /Provinssi söker volontärer!

 

Him esiintyy Tuskassa / uppträder på Tuska.

TUSKA OPEN AIR METAL FESTIVAL – Helsinki

30/6 – 2/7

Tuskassa soi nimensä mukaisesti pelkkä metalli! Helsingin Suvilahdessa suomalaisia ja ulkomaisia bändejä tarjoilevan festarin repertuaarissa on tänä kesänä myös jäähyväiskiertueellaan oleva HIM.

Tuska betyder smärta och det innebär enbart metal! I Suvilahti (Södervik) i Helsingfors kan du se både internationella och inhemska band av det hårdare slaget och i år dessutom HIMs avskedsturné.

Sanni esiintyy Ruisrockissa / uppträder på Ruisrock.

RUISROCK – Turku

7 – 9/7

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kesäfestari on rokannut jo vuodesta 1970 Turun Ruissalossa ja viime vuonna paikalle löysi viikonlopun aikana 100 000 kävijää. Esiintyjissä Suomen suosituimmat kuten Vesala ja Sanni (plus legendaarinen Darude!) ja pari ulkomaalaista staraa, kuten norjalainen Kygo.

Finlands äldsta sommarfestival har rockat Ruissalo (Runsalo) i Turku (Åbo) sen 1970. Förra året hittade 100 000 besökare dit. På repertoaren Finlands populäraste artister som Vesala och Sanni (och även legendariska Darude!) och ett par utländska stjärnor som tex norska Kygo.

Ruisrock etsii myös vapaaehtoisia talkootyöhön! / Ruisrock söker volontärer!

 

Haloo Helsinki! esiintyy Ilosaaressa / uppträder på Ilosaari.

ILOSAARIROCK – Joensuu

14 – 16/7

Itä-Suomen isoin! Vuonna 2017 Ilosaaressa tarjoillaan vaihtoehtorockia (Imagine Dragons, Pixies), pohjoismaisia soundeja (Mew, Millencolin, The Hellacopters) ja kovia kotimaisia, kuten uutta materiaalia vasta julkaissut Haloo Helsinki!.

Störst i öst! Östra Finland alltså. 2017 bjuds på alternativrock som Imagine Dragons och Pixies, nordiskt sound med Mew, Millencolin och The Hellacopters samt inhemska hårdingar som Haloo Helsinki! som nyligen släppt nytt.

Ilosaarirock etsii myös vapaaehtoisia talkootyöhön!/Ilosaarirock söker volontärer!

 

Femme En Fourrure esiintyy Flowssa / uppträder på Flow.

FLOW FESTIVAL – Helsinki

11 – 13/8

Festarikesän päättää urbaani Flow, joka on vähän kuin Göteborgin Way out West, mutta vielä isompi ja parempi ja coolimpi. Silmämääräisesti näyttää myös, että Flow tuo paikalle enemmän ulkomaalaisia artisteja kuin mikään toinen festari Suomessa ja tänä kesänä siellä esiintyy myös suomalainen pop-sensaatio ALMA.

Festivalsommaren avslutas med stadsfestivalen Flow som är lite som Way Out West men såklart coolare! Vid en snabb översikt verkar Flow också vara den festival som bokar flest utländska artister av de finska festivalerna. På plats också den senaste finska popsensationen ALMA.

ALMA esiintyy Flowssa / uppträder på Flow.

Översta bilden/Ylin kuva: Foto: Anniki Valomieli, Flow Festival