Göteborg Film Festival – Fem förhandsfavoriter / Viisi ennakkosuosikkia

Göteborgs filmfestival drar igång den 27:e januari, har du redan ringat in vilka filmer du ska gå på eller våndas du över det enorma utbudet? Vill du lägga till nåt finskt på listan? FIN I VÄST har plockat ur några filmtips med finsk touch!

Göteborgin filmifestivaalit pyörähtävät taas käyntiin 27. tammikuuta, oletko jo löytänyt ne leffat, jotka haluat mennä katsomaan vai meneekö pää pyörälle suuresta valikoimasta? Haluatko ehkä myös jotakin suomalaista listallesi? FIN I VÄST on poiminut muutaman leffavinkin suomalaisella tatsilla!

Tom of Finland

Det går kanske inte att missat denna film, som får inviga hela festivalen? Men visste du att du kan se Tom of Finland även utanför Göteborg samtidigt som den har premiär i Göteborg? Jomenvisst, Filmfestivalen fyller 40 och visar därför filmen på 40 orter! Så vare sig du bor i Uddevalla eller Borås kan du vara med och inviga festivalen! Hela listan på orter som deltar hittar du här.

Tämä koko festivaalin avaava filmi ei ole varmaan voinut mennä keneltäkään ohi? Mutta tiesitkö, että voit nähdä Tom of Finland -elokuvan myös Göteborgin ulkopuolella samanaikaisesti kuin elokuvan ensi-ilta pyörähtää käyntiin Göteborgissa? Jep, oikeesti! Filmifestarit täyttää 40 ja näyttää filmin sen kunniaksi 40:llä eri paikkakunnalla! Joten voit aloittaa festarit myös vaikka Uddevallassa tai Boråsissa! Listan kaikista osallistuvista paikkakunnista löydät täältä.

Dröm vidare
Bild ur filmen "Dröm vidare"

Pressbild ”Dröm vidare”

Dröm vidare handlar om Mirja som nyss avtjänat ett fängelsestraff och hennes kompisgäng, katalogen utlovar en ”En uppfriskande och rolig coming of age-film om unga vuxna kvinnor.” (Språk – finska & svenska.)

Beyond Dreams (Dröm vidare) kertoo Mirjasta, joka vast’ikään istui vankilatuomion, sekä hänen kavereistaan. Leffakatalogi lupailee ”raikasta ja hauskaa coming of age -filmiä nuorista aikuisista naisista”. (Suomen- ja ruotsinkielinen.)

Little Wing

Spara

S

Tyttö nimeltä Varpu / Little Wing handlar om tolvåriga Varpu som älskar hästhoppning, har en deppig mamma och en frånvarande pappa. Handlingen kretsar kring när Varpu rymmer hemifrån för att hitta honom.  Filmen har redan hunnit vinna pris på Rome Film Fest och tävlar även här i ”Dragon Award Best Nordic Film” mot sju andra filmer.

Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12 -vuotiaasta Varpusta, joka rakastaa esteratsastusta ja jolla on masentunut äiti sekä isä, jota Varpu ei tunne.  Juoni kulkee Varpun mukana kun tämä karkaa kotoa ja yrittää löytää isänsä. Elokuva on jo ehtinyt voittaa palkinnon Rooman Filmifestivaaleilla ja tälläkin kertaa kilpailee Göteborgissa Dragon Award Best Nordic Film -palkinnosta seitsemän muun elokuvan kanssa.

Me and my little sister

Me and My Little Sister är en dokumentär om regissören Suvi West och hennes lesbiska syster Kaisa, och hur diskrimineringen kan se ut i deras konservativa och religiösa hemby i norra Finland.  Filmen ingår i festivalens Sápmi-tema.

Me and My Litte Sister on dokumentti ohjaaja Suvi Westistä ja tämän sisaresta Kaisasta, joka on lesbo, sekä siitä millaista on syrjintä heidän konservatiivisessa ja uskonnollisessa kotikylässään pohjoisessa Suomessa. Filmi on yksi festivaalin Saamelaisteemaan kuuluvista elokuvista.

Ture & Jerry

Ture & Jerry – eller Turilas & Jäärä – är en animerad barnfilm om skalbaggarna Ture & Jerry som hinner igenom en hel del äventyr i denna farfyllda film. Ursprungslandet är Finland men språket är enligt skaparna själva ”rappakalja” så denna film passar alla över tre års ålder oavsett språkkunskaper.

Turilas & Jäärä -tai Tootletubs & Jyro- on lastenanimaatio koppakuoriaisista nimeltä Turilas ja Jäärä, jotka ehtivät mukaan monenmoiseen seikkailuun tässä vauhdikkaassa elokuvassa. Elokuvan alkuperämaa on Suomi, mutta otukset puhuvat ohjaajien mukaan ”rappakaljaa” -siis siansaksaa tai ehkäpä koppakuoriaisen suomea. Tämä filmi sopii siis kaikille yli kolmivuotiaille kielitaidosta riippumatta!

Det var våra förhandsfavoriter – vilka filmer ska du se? Vad tror du blir bra, vad har du sett? Berätta gärna för oss!

Tässä oli meidän ennakkosuosikit -mitkä elokuvat sinä aiot käydä katsomassa? Minkä luulet olevan hyvä, mitkä olet nähnyt? Kerro ihmeessä meillekin!

 

Översta bilden / Ylin kuva: pressbild ur ”Little Wing”/”Tyttö nimeltä Varpu”

Spara

Spara

Spara

Spara

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Kolme suomalaista lisää:
    ”Star Boys” (Tiernapojat), ohjaaja tulee festareille.
    ”Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv” (Hymyilevä mies)
    ”Tystnadens språk”, dokumentti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.