Har julmaten gjort dig aningen slö och du har sett varenda julfilm på Netflix redan? Perfekt läge att slå över till Youtube och kolla in lite finska vloggers! Här är några exempel, men det finns nog några hundra till, tipsa oss gärna om du hittar en riktig pärla!

Onko jouluruokaa tullut ahdettua liikaa ja olet jo nähnyt jok’ ikisen Netflixin joululeffan? Ehkä on aika vaihtaa Youtuben puolella ja kurkata parit suomalaiset vloggarit! Tästä löydät muutaman esimerkin satojen muiden joukosta –vinkkaa mielellään myös meille, jos löydät jonkun helmen lisää!

SAARA (Sara Forsberg)

Det går kanske inte att prata om finska vloggers utan att nämna Sara Forsberg aka. Saara? Känd från viralhitten där hon härmade många olika språk – detta ledde till jobb som skapare av rymdvarelsepråk till Star Wars. Sara bor nu i Los Angeles och Vloggar på engelska, men de finska rötterna gör sig ständigt påminda, till exempel när hon försöker bjuda folk på gatan på finsk saltlakrits. Sara är också aktuell som domare i finska Talent-programmet. Du hittar SAARA här.

Suomalaisista vloggareista ei kai voi puhua mainitsematta Sara Forsbergia aka. Saaraa? Hän on parhaiten tunnettu megahitistään, jossa hän imitoi eri kieliä, ja Sara tunnetaankin siksi myös nimellä “kielinainen”. Kielivideo toi myös töitä: Sara kehitti Star Wars –elokuvaan avaruusolioiden kielen!  Nykyään hän asuu Los Angelesissa ja vloggaa englanniksi, mutta suomalaiset juuret tulevat kuitenkin usein esiin –esimerkiksi silloin kun hän yrittää tarjota suomalaista salmiakkia ohikulkijoille! Sara on myös syksyn mittaan tuomaroinut Talent Suomi –ohjelmassa. SAARA:n kanavan löydät täältä.

MMIISA


Mmiisa vloggar på finska om det mesta – outfits, intervjuer med kändisar, popkultur, humor, matlagning! Ett perfekt sätt att få lite koll på vad som händer på andra sidan östersjön och höra lite ny finska. Mmiisas kanal hittar du här.

Mmiisa vloggaa suomeksi about kaikesta –asuja, julkkishaastatteluja, popkulttuuria, huumoria, ruuanlaittoa! Loistava keino pysyä kärryillä Suomi-meiningistä ja kuunnella vähän nykypäivän suomea. Mmiisan kanavalle tästä.

HERBALISTI


Vill du istället blanda upp humor och vlog-dagbok med lite dataspel och unboxing och sånt kan du kika in på Herbailisti som har exakt denna blandning. (På finska!) Här har du Herbalisti.

Jos sen sijaan haluat sekoituksen huumoria ja vlogi-päiväkirjaa kuorrutettuna pelaamisella, unboxingilla ja sen sellaisella, tsekkaa Herbalisti, joka tarjoilee nimenomaan tätä komboa. (Suomeksi!) Herbalistin luo tästä.

HYDRAULIC PRESS CHANNEL


Sist men inte minst – Hydraulic Press Channel, detta är ett av de konstigaste men också mest underhållande och populäraste finska youtubekontona är som går ut på en endaste sak: att placera olika saker i en hydraulisk press och se dem mosas sönder! Det är aningen hypnotiserande. Här kan du förundras över denna hype!

Viimeisenä muttei vähäisimpänä –Hydraulic Press Channel! Tämä on yksi oudoimpia mutta samalla myös viihdyttävimpiä ja suosituimpia suomalaisia Youtube-kanavia, jolla tehdään vain yhtä ja samaa juttua: videoilla latetaan erilaisia esineitä hydrauliikka-laitteen alle ja katsotaan miten ne murskautuvat rikki! Jotenkin hypnotisoivaa. Täällä voit ihmetellä, mistä tässä hypetyksessä on kyse!