Läs på finska! – bokpaket för barn

Uddevallas barnfamiljer med finska rötter har en rolig möjlighet att få barnböcker på finska – kommunen ger bort två böcker per barn (max. 6 per familj) på Stadsbiblioteket – dessutom levereras böckerna i en snygg Muminkasse. Barnen får själva välja vilka titlar de vill ha från ett urval på elva böcker och tre ljudböcker. Wow vilket utbud!

FIN I VÄST träffade Anna Partanen, minoritetskonsulent i Uddevalla. ”Vi tycker att det är bra att har alternativ att välja från – förskolebarn läser inte samma böcker som skolbarn” säger Partanen och förklarar att paketet är för familjer som bor i Uddevalla och en del av kommunens satsning som finskt förvaltningsområde.

Bokutbudet innehåller till exempel humoristiska ljudböcker av Ella (Ella ja kaverit liemessä, Ella ja kaverit lapsenvahtina) och en titel från Nopola-syskonens älskad Heinähattu & Vilttitossu -serie (Heinähattu ja Vilttitossu rosvojahdissa).  Och om du inte vet vilka böcker du och din familj vill ha, är det är bara att fråga barnbibliotekarien Mervi som kan allt om finska barnböcker!

Info om bokpaketet finns här och pdf-fil på finska & svenska med lista på böckerna kan du ladda ner här!

Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu rosvojahdissa. Bild/kuva: Tammi kustannus.

Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu rosvojahdissa. Bild/kuva: Tammi kustannus.

Lue lapselle! -kirjapaketti

Uddevallan suomalaistaustaisilla lapsiperheillä on nyt mainio tilaisuus saada omakseen suomenkielisiä lastenkirjoja -kunta jakaa kaksi kirjaa per lapsi (max. 6 kirjaa / perhe) Kaupunginkirjastolla! Eikä siinä vielä kaikki: kirjat tulevat supersöpössä Muumi-kassissa ja lisäksi lapset vanhempineen voivat itse valita kirjat yhdentoista lastenkirjan ja kolmen äänikirjan joukosta. Siinäpä on valinnanvaraa!

FIN I VÄST tapasi Uddevallan vähemmistökonsulentin Anna Partasen. ”Meistä on hyvä, että kirjoissa on valinnanvaraa -eiväthän pikkulapset ja koululaiset lue samoja kirjoja!” sanoo Partanen ja selventää, että kirjapaketti on suunnattu Uddevallan kunnassa asuville perheille ja on osa kunnan satsausta suomen kielen hallintoaluekuntana. Vaihtoehtojen joukossa on esimerkiksi humoristisia äänikirjoja Ellasta (Ella ja kaverit liemessä, Ella ja kaverit lapsenvahtina) sekä yksi kirja Nopolan siskosten rakastetusta Heinähattu ja Vilttitossu -sarjasta (Heinähattu ja Vilttitossu rosvojahdissa). Ja jos lapsiperheet eivät tiedä, mitä kirjoja listalta poimisivat, voi suomenkielinen kirjastonhoitaja auttaa -kysäiskää vain Merviä hätiin, hän tuntee suomalaiset lastenkirjat kuin omat taskunsa!

Tietoa kirjapaketista löytyy täältä ja pdf-tiedoston (suomen- ja ruotsinkielinen) saatavilla olevista kirjoista voit ladata täältä!

 

Övraste bild, ylin kuva: Ella ja kaverit liemessä -bok/kirja, Tammi kustannus. (Bokpaket-optioner innehåller ljudbok version. Kirjapaketti-valikoimassa äänikirjaversio.)

Spara